Prednosti vodikove vode

Nekaj pomembnih učinkov vodikove vode na telo:

Vodikova voda, ki jo dobimo s Superflaško, je zelo močan naravni antioksidant, ki na telo nima dokazanih nikakršnih negativnih stranskih učinkov!

 • Zelo hitro in uspešno nevtralizira proste radikale v telesu.
 • Zmanšuje napade alergij.
 • Izboljšuje stanje jeter in v razstrupljanju telesa dosega sam vrh.
 • Zmanjšuje utrujenost ter pospešuje regeneracijo mišic.
 • Pomaga pri lažjem hujšanju.
 • Pospešuje hidracijo kože.
 • Zelo izboljšuje delovanje črevesja.
 • Zavira posledice sevanja na telo.
 • Preprečuje poškodbe možganov.
 • Lajša simptome diabetesa.
 • Pomaga pri preprečevanju rakovih obolenj ter zmanjšuje stranske učinke zdravljenja raka.
 • Izboljša moč srca.
 • Zavira vnetja. Preprečuje metabolični sindrom.
 • Poveča funkcijo mitohondrijev.
 • Zdravi metabolično kislino.
 • Izboljša motnje razpoloženja
 • Deluje protibolečinsko…

Vodik v telesu

Vodik je izredno edinstven, saj ima sposobnost delovanja na celični ravni. Vodik je sposoben vstopiti v mitohondrije in ima celo možnost, da se pod določenimi pogoji premešča v jedro. Vodik v telesu ima antioksidativne, antiapoptotične, protivnetne in citoprotektivne lastnosti, ki so zelo koristne za celico.

Pitje vodikove vode bo naše telo napolnilo s trilijoni molekul vodika (H2). Vodik je najmanjša in najučinkovitejša molekula za čiščenje telesa ter združevanje z drugimi molekulami v telesu. Terapija z vodikom je varna oblika terapije, saj uporaba le te ni omejena.

Vodik v telesu NI strupen. Vsaka molekula H2 nevtralizira dva hidroksilna radikala v dve molekuli vode (H2O). Torej edini stranski učinek uživanja molekularnega vodika  je voda, ki v samem procesu tudi hidrira vaše celice. Voda, v koncentraciji 1,6 mg / L, ima več “antioksidantnih” molekul kot 100 mg čistega vitamina C.

Zanimiva je kombinacija iz katere je tvorjena voda. Vodo, ki je bistvena za življenje, sestavljata kisik, ki je močni oksidant in vodik, ki je močni reduktor.

Omenimo, da ima molekularni vodik visoko zmogljiv terapevtski potencial, prav tako pa tudi sama voda. Vodik zaužit z vodo je nov in inovativen terapevtski pripomoček, ki ga lahko uporabljamo vsakodnevno in je v primerjavi z vitaminsko terapijo, skoraj zastonj.

Vodik v telesu je večinoma vezan na ogljik, kisik in dušik. Je del skoraj vsake molekule v našem telesu, to je v DNK, beljakovinah, sladkorjih, maščobah…

Zelo dobro pa zmanjšuje staranje telesa.

clovek
PH primerjalna tabela

Zakaj naj bi vodik zaviral staranje?

Ko se staramo, nam celice postopoma dehidrirajo, s tem pa se naše zaloge vodika izčrpavajo. A prav zaloga vodika celice varuje pred poškodbo s prostimi radikali. Skoraj vsi raziskovalci, ki so raziskovali dolgo življenjsko dobo ljudi, so prišli do sklepa, da so za staranje krivi prav prosti radikali. Velik tvorec prostih radikalov je stres.

V medicini že dolgo obstaja nerešen paradoks, da je kisik vir vsega življenja in hkrati glavni vzrok staranja. Velikanske napore vlagajo v iskanje kombinacije močnih antioksidantov, ki bi obvladovali ali odpravljali okvaro celic zaradi prostih radikalov. Vodik je morda manjkajoča polovica enačbe, ki jo iščejo. Vodik varuje celice pred oksidativno okvaro s prostimi radikali, pa tudi – med izgorevanjem s kisikom – zagotavlja energijo, kar je druga polovica enačbe. Edino, kar je skupno vsem antioksidantom je, da so vir vodika. Vodik je prvobitni antioksidant. Je tudi vir protonov za nastajanje ATP-ja. ATP ali adenozintrifosfat je biokemična energijska baterija, ki telesu zagotavlja skoraj vso energijo. Končni cilj uživanja hrane je nastajanje ATP-ja, ki bi ga zato lahko imenovali “življenjska energija”. Naše telo pa za tvorbo ATP-ja vsakodnevno povprečno porabi nekje 1/4 kg čistega vodika.

Vodik ima resnično neverjetne lastnosti in je edini za katerega rek, ˝Predobro da bi bilo res.˝, NE DRŽI. Skozi zadnja leta raziskovanja in testiranja na tem področju, ne moremo biti bolj ponosni na ta element. Vodik vsakodnevno srečujemo v vseh kombinacijah elementov, a se ne menimo zanj in v njem ne vidimo njegovega neverjetnega potenciala. V bistvu nam je v vseh oblikah tako ˝splošen˝, da ga niti ne opazimo, TUDI KO PIJEMO VODO!

Na koncu pa, za vaše zdravje in počutje gre in odločitev kaj boste s svojim zdravjem storili, je samo vaša! Seveda pa se posvetujte z zdravnikom, preden naredite kakršenkoli korak glede vašega zdravja!

Več o molekularnem vodiku si lahko preberete TUKAJ.

Vas zanimajo podrobnejše raziskave o molekularnem vodiku?

Več si lahko preberete TUKAJ (Stran je v angleškem jeziku).

Poskrbite za svoje zdravje že danes!

Vodikova voda, ki jo dobimo s Superflaško, je zelo močan naravni antioksidant, ki na telo nima dokazanih nikakršnih negativnih stranskih učinkov!